Gedeeld geven

Gedeeld geven

Zou u graag een deel van uw vermogen aan een goed doel willen schenken? Bent u op zoek naar een schenkingsvorm die fiscaal gunstig is en optimaal gebruikmaakt van uw donatie?
Gedeeld geven is de laatste jaren steeds populairder gewonnen. Deze nieuwe vorm van schenken is geïnspireerd op planned giving, een vorm van schenken die in Amerika al langere tijd wordt toegepast. Gedeeld geven splitst uw schenking in twee delen, waarbij een deel aan u ter beschikking blijft staan en levenslang rendement genereert.

Hoe werkt het?
Gedeeld geven is een innovatieve manier om bij leven geld te doneren: u draagt een geldsom van minimaal €250.000 over aan de Stichting Gedeeld Geven en wijst een of meerdere goede doelen aan die bij de stichting zijn aangesloten. Uw gift wordt vervolgens in twee delen gesplitst. Het ene deel wordt direct ter beschikking gesteld aan het goede doel. Het andere deel dient als koopsom voor een levenslang jaarlijks rendement dat vervolgens per jaar of per kwartaal aan u wordt uitgekeerd. Het jaarlijkse rendement van gedeeld geven bedraagt minimaal 3% en is verder afhankelijk van uw eigen wensen en uw persoonlijke omstandigheden. De manier waarop de schenkingsvorm is opgezet is bovendien fiscaal zeer aantrekkelijk.
Bent u tenminste 60 jaar oud en beschikt u over vermogen dat u wilt schenken? Laat u dan door mij voorlichten over de voordelen van gedeeld geven.