Erfbelasting

Bent u als erfgenaam betrokken bij de afhandeling van een nalatenschap? Heeft u vragen over de erfbelasting of heeft u hulp nodig bij de fiscale afwikkeling van een erfenis?

Het overlijden van een dierbare brengt vaak fiscale vragen met zich mee, zeker wanneer er sprake is van een erfenis die verdeeld moet worden. Begrijpelijk dat u in deze periode niet op extra zorgen en onzekerheden zit te wachten. Dit neemt echter niet weg dat ook de erfbelasting prompt geregeld moet worden. De Nederlandse wet op de erfbelasting bepaalt dat erfgenamen belasting moeten betalen over hetgeen zij geërfd hebben. Deze erfbelasting moet uiterlijk binnen acht maanden na het overlijden bij de Belastingdienst aangegeven worden. Deze termijn kan zorgen voor lastige fiscale situaties, zeker wanneer de erfenis onroerend goed of complexe financiële producten omvat.

Ook hiervoor bent u bij mij aan het juiste adres. Ik breng voor u de inhoud van de erfenis in kaart, en kan voor u de verplichte aangifte volledig verzorgen en indienen. Maar ook als u advies wenst over de beste fiscale constructie zodat uw erfgenamen na uw overlijden zo min mogelijk belasting dienen te betalen, kunt u bij mij terecht.