Aangifte Omzetbelasting

Vind u het vervelend om zelf aangifte te doen van uw omzetbelasting? Kost uw fiscale administratie teveel tijd, en wilt u zeker weten dat u aan alle eisen en plichten van de Belastingdienst voldoet?

De meeste ondernemers dienen per tijdvak (maand, kwartaal) omzetbelasting af te dragen. U dient hiervoor zelf aangifte te doen en voor de betaling te zorgen. Deze terugkerende aangifte omzetbelasting kan een lastige onderbreking van uw werkzaamheden zijn, en meer tijd in beslag nemen dan u eigenlijk lief is.  Deze tijd kunt u besparen door de aangifte omzetbelasting volledig bij mij uit te besteden. Ik kan het invoeren en verwerken van uw aangifte omzetbelasting uit handen nemen zodat u zich kunt richten op uw kerntaken als ondernemer.

Kleine ondernemersregeling

De kleine-ondernemersregeling is bedoeld voor ondernemers die weinig omzet draaien (eenmanszaak, VOF e.d.).  Als u voldoet aan de voorwaarden dat u aan de administratieve verplichtingen voor de BTW voldoet en na aftrek van voorbelasting minder dan € 1.883 btw per jaar , heeft u wellicht voordeel van de Kleine ondernemersregeling ofwel KOR. Die houdt in dat u minder of helemaal geen btw hoeft te betalen, en geen BTW-aangifte hoeft te voldoen. In de praktijk betekent dit dat u eind van het jaar berekent of u in aanmerking komt voor vermindering en voor hoeveel. Draagt u bijvoorbeeld € 1.345 of minder aan BTW af over het gehele jaar, dan hoeft u geen BTW te betalen. Deze vermindering dient u wel als extra opbrengsten op te tellen in uw aangifte inkomstenbelasting. Wilt u al tijdens het jaar gebruikmaken van de vermindering? Dan kunt u op uw BTW- aangifte (per maand of per kwartaal) een voorlopige vermindering toepassen.

Als u door mij uw BTW-aangifte laat verzorgen, controleer ik standaard of u in aanmerking komt voor de KOR en pas ik deze toe. Meer vragen hierover? Bel mij gerust of gebruik het contactformulier.